• Wij repareren en reviseren versnellingsbakken van alle typen en merken.

HET BELANG VAN EEN GOEDE KOPPELING

Een motor kan draaien terwijl de auto niet rijdt, bijvoorbeeld voor een stoplicht. De koppeling zorgt ervoor dat de auto niet gaat schokken bij optrekken, maar geleidelijk toeren maakt. Het toerental van de motor is namelijk te hoog om in één keer overgebracht te kunnen worden op de versnellingsbak. Door de kracht, die van het een op het andere moment op de onderdelen zou worden losgelaten zullen de onderdelen die de beweging overzetten naar andere onderdelen (motor / versnellingsbak) kapot gerukt worden. Maar ook de wielen van de auto zouden door de plotselinge kracht overbrenging gaan slippen. Om die reden bevind zich tussen motor en versnellingsbak een koppeling. Deze koppeling zit direct na de as die uit de motor komt, zodat hij zijn werk als koppelen en ontkoppelen direct kan doen. Een goed werkende koppeling is dus essentieel.

TRANSMISSIE OLIËN

Bij ieder voertuig speelt de transmissie een belangrijke rol om de beschikbaarheid en de bruikbaarheid van de energie, opgewekt door de motor, te verzekeren. Auto transmissieoliën omvatten handgeschakelde versnellingsbakolie, automatische versnellingsbakolie (ATF – Automatic Transmission Fluid) en differentieel oliën.

Onlangs hebben transmissieoliën ingrijpende veranderingen ondergaan, bedoelt om de werking van de transmissies in meer en moeilijkere omstandigheden de condities van temperatuur te garanderen en de tandwielen op de laden. De neiging om de grootte en het gewicht van tandwielkasten te verminderen en om te proberen de interne wrijving van de transmissies naar vermogensverlies tot een minimum beperken, heeft geleid tot de geboorte van een generatie van hoge transmissie olie met afvoer olie intervallen.

Bij de revisie van zowel een automatische- als een handgeschakelde versnellingsbak wordt anders als bij een reparatie de kapotte versnellingsbak volledig uit elkaar gehaald en gereinigd in de daarvoor bestemde industriële wasmachine. Als de versnellingsbak gereinigd is dan wordt deze inwendig beoordeeld op schade.

Bij de revisie van een automaatbak worden alle onderdelen vervangen welke aan slijtage onderhevig zijn zoals friktieplaten, seals, pakkingen, keerringen en lagers. Deze onderdelen zijn uiteraard van originele kwaliteit. Nadat deze nieuwe delen zijn gemonteerd wordt de transmissie getest zodat de klant er zeker van kan zijn dat de automaat weer 100% zal functioneren

REVISIE AUTOMATISCHE VERSNELLINGSBAK VOOR:

ACURA Sequential SportShift ALFA ROMEO Sportronic, Q-System, Q-Tronic ASTON MARTIN Touchtronic
AUDI Tiptronic, S-Tronic, Multitronic BMW / MINI Steptronic, CVT CITROEN EGS, SensoDrive
CHEVROLET TAPshift CHRYSLER DODGE
JEEP RAM AutoStick FORD Durashift ECT, powershift, DCT, SelectShift HONDA iShift, S-matic, MultiMatic, SportShift
HYUNDAI Shiftronic, HIVEC H-Matic INFINITY Manual Shift Mode JAGUAR Bosch Mechatronic
KIA Sportmatic LANCIA Comfortronic LAND ROVER CommandShift
LEXUS E-Shift LINCOLN SelectShift MAZDA ActiveMatic
MERCEDES BENZ TouchShift MG-ROVER Steptronic MITSUBISHI INVECS, Sportronic, tiptronic, Allshift
NISSAN Xtronic, E-CVT OPEL Easytronic, ActiveSelect, tiptronic PEUGEOT 2Tronic, tiptronic
PONTIAC TACShift, TAP-Shift, Driver Shift Control (DSC) PORSCHE PDK (Porsche Doppelkupplung), Tiptronic S RENAULT Quickshift
SAAB Sentronic SEAT Tiptronic SKODA Tiptronic
SUBARU Sportshift TOYOTA ECT, Multimode manual transmission VOLKSWAGEN VW Tiptronic, DSG, DCT
VOLVO Geartronic

TRANSMISSIE SPECIALIST PURMEREND

TRANSMISSIE SPECIALIST PURMEREND is gespecialiseerd in versnellingsbakken revisie. U kunt bij ons terecht met al uw vragen over versnellingsbakken, het vervangen van koppelingen en de juiste transmissie oliën.

Gratis diagnose en vrijblijvende offerte is altijd mogelijk.

Voor een bezoek aan onze werkplaats kunt u terecht aan de Van IJsendijkstraat 152
1442 LC Purmerend

Bij pech of spoed kunt u ons bellen op:
0299-396647